Франко Иван «Захар Беркут »

Комплектація книг Фолио 1 робочий день!

Опис

«Захар Беркут» — історична повість, яку Іван Франко писав на конкурс, оголошений журналом «Зоря». Вперше її було опубліковано в 1883 році в цьому ж журналі. В повісті розповідається про те, як волелюбний народ Руської землі боронив свою батьківщину від монголо-татарської навали. Захар Беркут — центральний персонаж твору, ватажок тухольської громади. Йому вже понад 90 років, і все своє життя він віддав служінню людям. Саме він складає план знищення монголів і закликає на допомогу верховинців і загірян. Захаром Беркутом керують у першу чергу громадські інтереси. Почуття громадянського обов’язку, яке тісно зав’язане з глибоким патріотизмом, у Захара найяскравіше проявляється в трагічну хвилину, коли в полон до ворога потрапляє його син. Усією душею він любить сина, але коли Тугарвовк пропонує тухольцям випустити монголів із тухольської долини в обмін на полоненого Максима, Захар відмовляється прийняти цю пропозицію. Він пояснює, що тут справа йде не про його сина, а про долю їхніх сусідів, які зазнають ще страшнішого горя від нападів монголів. Він підкорює свої батьківські почуття громадським інтересам, бо він служить громаді, відвертий і чесний, розсудливий і мужній. Захар Беркут — мудрий ватажок тухольської громади, саме такими і повинні бути ватажки, керівники, політики.

Гарантія збереження !

Український книжковий інтернет-магазин "KNIGIng" несе повну відповідальність за збереження і цілісність при доставці замовлення.
Упакування в щільний тришаровий гофрований картон марки Т21. Захищаємо куточки книжок, роблячи спеціальну картонну вставку. Забезпечуємо пило- та вологозахист, застосовуючи обгортання в стрейч-плівку картонного упакування.